Op 1 september 2016 zijn we de School of Understanding Amsterdam-West met 60 kinderen gestart op de Potgieterstraat 34. Er is veel interesse voor ons concept en we groeien daarom snel.

Vorig jaar hebben we een prachtige nieuwe locatie toegewezen gekregen. Er staat een mooi schoolgebouw aan de Orteliusstraat 28 die we mogen verbouwen tot nieuwe School of Understanding Amsterdam-West.

Op dit moment zitten we in de fase van verbouwplannen – vergunningsperiode – verbouwing. Totdat we in de Orteliusstraat terecht kunnen (planning is 1 mei 2018) hebben we twee locaties tot onze beschikking. In de Potgieterstraat 34 zitten we met onze onderbouwkinderen en in de Rombout Hogerbeetsstraat 109 zitten we met onze middenbouwkinderen.

 

Van ouders van kinderen onder de 4 jaar komt regelmatig de vraag hoe het dan zit met het voorrangsbeleid. Op dit moment is bij het plaatsingsbeleid van de gemeente Amsterdam de locatie Potgieterstraat bekend. Dat betekent dat in het geval van overaanmelding er een voorrang is voor de kinderen die in de buurt van de Potgieterstraat wonen. We hebben de afspraak dat we in het geval van overaanmelding kijken wie er in het voorrangsgebied van Orteliusstraat 28 valt. Ook voor hen geldt dat ze in het postcodegebied van de school vallen en daarmee (in het geval van overaanmelding) een voorrang hebben op kinderen van buiten het postcodegebied.